Opis

Skrivnostna Bistra

Najbolj dišeče doživetje!

V neposredni bližini Gostilne Bistra in Tehniškega muzeja Slovenije se nahaja Menihov vrt, simbol zdravega življenja, povezanosti z naravo, samooskrbe in čudežnih moči plodov narave, ki jih obiskovalci zeliščnega vrta spoznavajo v doživetju Skrivnostna Bistra.

ZGODBA: Kuharski mojster šef Bruno skrbi za zeliščni vrt, kjer rastejo skrivne sestavine za njegove kuharske mojstrovine. Menihov vrt so pred davnimi časi vzgojili menihi iz kartuzije Bistra, ki so v zeliščih našli vir zdravja in dobrega počutja. V vrtu poišči sedem skrivnih zelišč in odkrij starodavne modrosti. Šef Bruno ti za nagrado razkrije svojo skrivni recept!

Skrivnostna Bistra je nov in inovativen produkt družinskega turizma, ki nudi večplastno izkušnjo narave, zgodovine in kulinarike. Doživetje je zasnovano na način, ki nagovarja družine z manjšimi in večjimi otroki, je atraktiven za šole in vrtce iz celotne Slovenije, skrivnostno življenje tihih menihov pa poteši tudi radovednost odraslih obiskovalcev.

DOŽIVETJE: Za obisk obiskovalci potrebujejo zemljevid Menihovega vrta,ki ga dobijo v Gostilni Bistra in je hkrati tudi vstopnica v Skrivnostno Bistro. Otroci v zeliščnem vrtu s pomočjo zemljevida iščejo sedem zelišč, ki jim razkrijejo svoje skrivnosti in modrosti. Vsebine na zemljevidu dopolnjujejo kratki filmi, ki si jih obiskovalci v Menihovem vrtu ogledajo s pomočjo brezplačne NFC aplikacije za androide ali na spletni strani Gostilne Bistra. Rešitev zeliščne križanke otrokom razkrije kraljico zelišč, ki jo šef Bruno potrebuje za svoj skrivni recept. Otroci zelišča v Menihovem vrtu spoznavajo tudi s pomočjo svojih čutil, to so vid, voh, otip in okus, da pa so jim na voljo skozi vse leto, jih v Gostilni Bistra čaka skrinja zelišč. Zaključek doživetja je najbolj dišeča in okusna nagrada za uspešno opravljeno misijo, ki jo podarja mojster šef Bruno.

POVEZOVANJE: Obiskovalci Skrivnostne Bistre lahko svoje doživetje nadgradijo z obiskom Tehniškega muzeja Slovenije, kjer imetnike zemljevida Menihovega vrta čaka posebno darilo oziroma si v Gostilni Bistra privoščijo zdravilni napoj ob kosilu, obogatenem z zelišči iz Menihovega vrta.

KJE IN KAKO: V gostilni Bistra (Bistra 2, 1353 Borovnica) mladi raziskovalci za 4 eur dobijo ličen zemljevid MENIHOVEGA VRTA in svinčnik, po rešeni misiji pa jih tu čaka tudi zaslužena nagrada.

Doživetje SKRIVNOSTNA BISTRA  je odprto vsak dan od torka do nedelje med 9h in 19h.
Zemljevid lahko naročite tudi preko obrazca.

Skrivnostna Bistra je nastala v sodelovanju partnerjev: Gostilna Bistra, Zavod Škrateljc in Tehniški muzej Slovenije s podporo Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo Slovenije ter Slovenskega podjetniškega sklada. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Naslov

Bistra 2, Borovnica, Slovenija

Zaprto
Danes odprto: 09:00 - 19:00
 • Ponedeljek

  Zaprto

 • Torek

  09:00 - 19:00

 • Sreda

  09:00 - 19:00

 • Četrtek

  09:00 - 19:00

 • Petek

  09:00 - 19:00

 • Sobota

  09:00 - 19:00

 • Nedelja

  09:00 - 19:00

 • sob., 13. Jul., 2024 23:26 lokalni čas

Video
Več informacij