Zavod Ivana Cankarja

za kulturo, šport in turizem Vrhnika

ZIC - Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika

je smotrno in učinkovito organiziran javni zavod, ki v tesnem sodelovanju z drugimi organi upravljanja v občini in civilno družbo na področju kulture, športa in turizma, pomembno prispeva in vpliva na razvoj kvantitete in kvalitete kulture, športa in turizma v Občini Vrhnika.

V okviru Zavoda deluje tudi Turistično informacijski center Vrhnika, ki je mesto namenjeno domačim prebivalcem in turistom. Lociran je v centru mesta (v isti stavbi kot ZIC), ob glavni Tržaški cesti, z namenom zbiranja in posredovanja turističnih informacij tako z bližnjega kot tudi s področja celotne Slovenije.

Poslanstvo

Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika bo uresničeval svojo vizijo skladno s pooblastili, ki izhajajo iz zakonskih določil, usmeritev ustanovitelja in dogovorov z neposrednimi uporabniki (civilno družbo). Za uresničitev vizije bodo kadri Zavoda pridobivali dodatna znanja na strokovnih področjih, ki jih bodo obvladovali in s področja strateškega in projektnega managementa.

Zavod bo s svojo dejavnostjo ustvarjal materialne, programske in kadrovske pogoje za razvoj kulture, športa in turizma v Občini Vrhnika. Pri tem se bo odgovorno trudil za kar največjo strokovnost in kvaliteto storitev, ki jih bo opravljal za udeležence: ustanovitelja, uporabnike (posameznike in organizacije), poslovne partnerje, zaposlene in družbo kot celoto. 

Zavod bo racionalno razporejal in ravnal s sredstvi, pridobljenimi iz občinskega proračuna, in stremel k vsakoletnemu povečanju deleža sredstev iz gospodarskih (pridobitnih) dejavnosti  Zavoda. Zavod bo upošteval informacije iz okolja, ki bodo pomembno vplivale na institucionalni položaj ter možnosti njegovega delovanja: politični, družbeni in socialno-ekonomski vplivi, konkurenca.

Kaj je novega?

Preberite zadnje novice
Maj 30
REGISTRACIJA V SISTEM BICIKLANC SEDAJ MOGOČA PREKO APLIKACIJE

Obveščamo vas, da je registracija v sistem izposoje koles Biciklanc sedaj mogoča tudi…

Apr 29
Nagrajena vrhniška pralina Tepka

Vrhniške praline so v sklopu Festivala čokolade tekmovale za laskavi naziv Naj pralina…

Feb 27
PONOVNA IZPOSOJA KOLES BICIKLANC

Spoštovani uporabniki, sistem izposoje koles Biciklanc se s 1. marcem 2024 ponovno…

Kontakti

Koristni kontakti

TIC

Informacije, prodaja vstopnic, vodenja

Tatjana Oblak Milčinski

Kultura

Gašper Stržinar

Šport, ŠZV

Gašper Tominc

Naš časopis - novinar

Boštjan Erčulj

Vzdrževanje

Prijavite se na E-novice

Ne zamudite našega pestrega dogajanja. Ostanite na tekočem in prijavite se na elektronsko obveščanje.
[mc4wp_form id="2479"]

Povezave

Koristne povezave

Občina Vrhnika

www.vrhnika.si

Visit Ljubljana

www.visitljubljana.com

I Feel Slovenia

www.slovenia.info

www.ljubljanskobarje.si