Opis
Občan po prijavi v sistem lahko na določenih mestih (postajah) prevzame kolo in se z njim odpelje do naslednje postaje. Je preprost in ekološko naravnan sistem prevoza, namenjen občanom in občankam ter obiskovalcem/kam, ki se boste želeli s kolesom lažje in hitreje premikati po mestu.
  • Sezonski najem NAVADNO KOLO: 10,00 €
  • Sezonski najem ELEKTRIČNO + NAVADNO KOLO: 15,00

Sezonski najem vključuje 14 ur tedenske uporabe koles. Sezona traja predvidoma od marca do novembra. Po nakupu paketa lahko uporabnik začne sistem uporabljati takoj in ga uporablja vse dni v tednu z upoštevanjem časovne omejitve v višini največ 840 minut oz. 14 ur na teden, začenši vsak ponedeljek v tednu.

Uporabnik razpolaga s številom ur po lastni izbiri, a vedno znotraj omejitve 840 minut na teden.

Registracijo uredite na TIC Vrhnika ali preko aplikacije Mobiln.si. V primeru okvare sistema pokličite na 01 530 5303 ter nato pritisnite št. 9.

 

Kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles sistema:
  1. Izberite kolo, ki si ga želite izposoditi in preverite, ali je brezhibno

2. Pristopite računalniškemu terminalu (kiosku) z LCD zaslonom in pritisnite na zaslon za začetek. Izberite primeren jezik in sledite navodilom. Uporaba sistema je možna le s kartico za uporabnike sistema »BICIKLANC« ali z uporabniškim imenom in geslom.

3. Za prijavo v sistem prislonite Vašo kartico »BICIKLANC« na posebej označeno mesto na LCD zaslonu.

4. Vtipkajte vašo PIN kodo (štiri mestna številka, ki ste jo dobili skupaj s kartico) in potrdite. V primeru, da nimate omenjene kartice, vpišite uporabniško ime in geslo.

5. Za izposojo koles ali ostale storitve sledite navodilom na zaslonu.

6. Če se odločite za izposojo kolesa, počakate da sistem preveri vse ključavnice in sporoči, katera kolesa so na voljo. Ponudil Vam bo številke ključavnic s kolesi, ki so vam na voljo.

7. Ko izberete eno od koles, počakate da sistem obdela Vašo izbiro, in jo potrdite. Priporočamo Vam, da pred izbiro najprej preverite, če so vsa kolesa brezhibna ter šele potem izberete kolo.

8. Po potrditvi imate na voljo 20 sekund časa da pristopite do ključavnice v kateri se nahaja izbrano kolo in pritisnete srebrni gumb, ki bo utripal v zeleni barvi, da odklenete ključavnico.

9. Po pritisku na gumb, kolo primite za sedež z eno roko ter krmilo z drugo roko, in z enim gibom rahlo prvo potisnete kolo naprej in potem povlečete kolo nazaj ter ga s tem odstranite iz ključavnice.

10. V primeru da Vam iz kakršnegakoli razloga ne uspe odstraniti kolesa iz ključavnice, močno potisnite kolo nazaj v ključavnico, da se prepričate da je zaklenjeno, in ponovite postopek izposoje od začetka.

11. Po uspešni izposoji in opravljeni vožnji enostavno, samo močneje, potisnete kolo nazaj v ključavnico in ga s tem zaklenete. Pred odhodom obvezno zmeraj preverite, če je kolo dejansko zaklenjeno. V primeru, da ste kolo uspešno zaklenili, se Vam bo gumb na ključavnici zasvetil v modri barvi.

12. V primeru, da gumb na ključavnici gori v rdeči barvi je to opozorilo, da kolesa niste pravilno vstavili zato morate postopek vrnitve še enkrat ponoviti.

13. V primeru da so ob Vašem prihodu vse ključavnice zasedene ali pa na postaji ni prostih koles, Vas prosimo da počakate do prihoda vzdrževalne službe ali pa se odpravite do sosednje postaje.

14. V primeru okvare sistema pokličite na +386 (0)1 530 5303 ter nato pritisnite št. 9.

Naslov

Tržaška cesta 9, 1360 Vrhnika, Slovenija

Video
Podrobnosti
Več informacij