Opis

Predmet povabila je sodelovanje na dogodkih z namenom spodbujanja lokalnih ponudnikov ter predstavitvi in uživanju v lokalni kulinariki, in sicer:

 1. petek, 9. 6. 2023, od 16. do 01. ure, na Stari cesti, Vrhnika, v sklopu prireditve Argonavtski festival 2023 – DIONIZOV PETEK;
 2. petek, 25. 8. 2023, od 16. do 01. ure, na Stari cesti, Vrhnika, v sklopu prireditve Poletje na Vrhniki – Poletna južna na Stari cesti – ZAKLJUČEK POLETJA.

V razpis smo združili vse dogodke, ki vključujejo promocijo lokalnih gostincev in ostale ponudnike lokalno pridelane hrane oz. izdelkov, hkrati pa ponujamo tudi možnost predstavitve in prodajo ponudnikom od drugje.

Dionizov petek je del tradicionalne prireditve Argonavtski festival 2023. Petkovo dogajanje bo potekalo na Stari cesti, 9. 6. 2023, od 16:00 do 01:00 ure, kjer se kuha, dobro je in pije, na izbiro pa je tudi kopica izdelkov domače in umetnostne obrti. Med drugim velja omeniti, da Planinska koča vsakoleto kuha orjaški - 22 metrski vrhniški štrukelj, obiskovalci se lahko pomerijo v igri brklc. Dogajanje je popestreno tudi z različnimi animacijskimi delavnicami za odrasle in otroke, denimo s "Cankarjevanjem", kjer so bralo, deklamiralo pisateljeva dela, risalo ali pa na primer Plesna šola 5-ka, ki neumorno preplesava z mladimi, priča bomo tudi mimohodu mažoretk ter vrhniške godbe.

Poletna južna je del prireditve Poletje na Vrhniki 2023 in je nastala kot podizdelek Dionizovega petka, čeprav v manjšem obsegu. Sicer temelji bolj na gastronomski in kulinarični noti, so pa na dogodek vabljeni tudi predstavniki domače in umetnostne obrti. Poletna južna je dogodek s katerim slovesno zaključimo poletje na Vrhniki. Dogodek se nanaša na dobro hrano, pijačo, glasbo ter na ostale izdelke, ki so zanimivi za obiskovalce.

Razstavljavci so organizacije, društva, posamezniki ali podjetja, ki pošljejo prijavo in jim je dodeljen prostor. Splošni pogoji sodelovanja opredeljujejo razmerja med razstavljavcem in organizatorjem ter so sestavni del pogodbe o udeležbi na dogodku.

Oznake
Do izteka prijave še
 • 00

  dni
 • 00

  ur
 • 00

  minut
Kategorije
Vnesite podatke
polja označena z * so obvezna